În viaţă, uneori mănânci ciorbă, uneori te mulţumeşti cu salam. De… nu ai ce face când gemenilor le dă dinţişorii şi soţia nu are timp să facă de mâncare pentru tine. Ce mănâncă ea? Dumnezeu ştie: P, uneori am impresia că trăieşte cu aer, puţin somn şi litriii de ceai. Bine, şi o cafea. De fapt cafeloaie: D.

Dacă tot am pomenit de salam, pot să vă spun o şmecherie a celor de la Caroli Foods: „Pentru a evidenția că produsele Caroli sunt păstrate la temperatură optimă, respectiv la 2-8°C, salamurile Semenic Extra de la Caroli au de acum o etichetă inovatoare, cu cadran termosensibil, denumită Carolimetrul Termic. Aceasta își schimbă culoarea în funcție de temperatura produsului, fiind verde atunci când ea este de sub 8°C și devenind galbenă când temperatura depășește 8°C.”

caroli.JPG

Interesantă această inovaţie. #mâncarecunotificare este de acum distribuia de Caroli Foods doar către partenerii care înțeleg și respectă condițiile de depozitare și păstrare.

Culoare etichetei se modifică într-un interval pe 40-60 de minute, în funcţie de timpul petrecut la o temperatură diferită de cea recomandată pentru păstrare. Produsul nu se alterează într-o oră dacă este ţinut la 20 de grade, dar nici nu este recomandat să îl ţinem în soare la 40 de grade. Doar dacă vrem să îl prăjim în „suc propriu”: P

Intervalul în care îşi schimbă eticheta culoarea este numai bun pentru cumpărături într-un centru comercial mare. Cu siguranţă nu doar soţia mea uită să mai iasă de pe raioane cu braţele pline de „nimicuri” pe care ea le consideră foarte importante. Cu această ocazie, dacă voi lua Salamul Semenic Extra de la Caroli primul în coşul de cumpărături, poate o voi zorii să termine mai repede, pentru a nu se schimba culoare Calorimetrului.: P